Achter de schermen. Hoe hardlopen al jaren door mijn leven dwarrelt

Achter de schermen. Hoe hardlopen al jaren door mijn leven dwarrelt

Hoi lieve dames. Welkom bij weer een stukje achter de schermen. Je bevind je nu op de blog van mijn Webshop. En ik vind het leuk jullie zo nu en dan een blikje ik mijn leven te geven. Neem nu hardlopen. Vanaf mijn 25e ben ik ermee gestart. En nog altijd loop ik hard.

Hardlopen is één worden met mijn lijf

Het ene moment fanatieker dan het andere, maar voor mij is dit de fijnste en meest laagdrempelige manier van sporten. Zo lijkt het wellicht niet, maar ik maak er zelf iets laagdrempeligs van. Door één te worden met mijn lijf en mijn loop aan te passen op wat ik voel. Wanneer je dat punt hebt bereikt is hardlopen een zalige bezigheid. 25 Jaar was ik toen ik ermee startte. De jaren hierop volgend zouden met ups en downs verlopen voor wat betreft hardlopen. Maar toch begon ik telkens opnieuw. Het bleef kriebelen. Toen ik er een poos tussenuit was geweest, begon mijn man jaren terug te trainen voor de marathon. Ik bezag dit als een uitgelezen kans om weer op te gaan bouwen. We begonnen in de koude maand januari en ik weet nog dat ik twee maanden later al 10 kilometer liep. En ik raakte eraan verslaafd!

 

hardlopen 

Voor mijn lijf en mijn hoofd

Vervolgens liep ik 3 jaar zeer actief. Mijn man en ik tikten soms wel de 30 KM aan! Ons doel was om samen de marathon van Rotterdam te gaan lopen. Maar door omstandigheden moest mijn man stoppen en was ook mijn motivatie even flink bekoeld. Tussendoor liep ik sporadisch samen met mijn dochters. Om vervolgens weer uit de running te zijn. Momenteel lopen mijn oudste en ik drie maal per week hard. We vinden het heerlijk. Natuurlijk doe ik het zeer zeker voor mijn lijf. Ik wil graag dat Tante Betsy jurkjes mij op mijn best staan. Maar om je hoofdje ermee leeg te lopen is het ook een zeer aangename bezigheid.

Dit was weer een stukje “mij”.  Naast het runnen van mijn webshop plus het reilen & zeilen rondom mijn gezin, loop ik dus hard. Doen jullie ook aan sport?

Liefs Cynthia

6 gedachten over “Achter de schermen. Hoe hardlopen al jaren door mijn leven dwarrelt”

Een reactie plaatsen