Als je nergens begint, kom je nergens

Als je nergens begint, kom je nergens

Geëmotioneerd heb ik gekeken naar een documentaire over het leven van Bob Marley. Vooral de woorden die hij kennelijk altijd uitsprak raakten me. “Als je nergens begint komt je nergens”.

Alles begint met een eerste stap

Het heeft ruim 13 jaar geduurd om door te breken. Wat een lange adem heeft deze man gehad. En wat een groot geloof moet hij hebben gehad in zijn eigen kunnen. Dit soort documentaires geven mij altijd enorm veel inspiratie. Als je nergens begint kom je nergens. Ik vind het zo waar. Een marathon begin je met de eerste stap, diploma’s behaal je met een eerste lesdag, carrière bouw je op met je eerste baan. Grote bedrijven beginnen klein.

Zo’n klap

Waar je ook begint in dit leven, je start klein. Te beginnen bij jezelf. Werken aan jezelf, gelukkig (leren) zijn met je ‘ik’. Omdat iedereen zijn of haar struggles heeft, zal ik je de mijne ook een beetje vertellen. Lang heb ik een gevecht gevoerd met mezelf en het leven. Vanuit ervaringen ben ik mijn hele geloof in mensen een hele tijd kwijt geraakt. Ik kreeg een enorme klap te verduren, juist door mensen die ik zo vertrouwde. Ik was amper 18 en dacht dat het niet goed zou komen. Maar dat kwam het wel..

Geloven

Want stukje bij beetje bouwde ik mijn leven weer op. Altijd met Vic aan mijn zijde als steun en motivator. Het is goed gekomen. Ik besefte dat ik goed genoeg was, want ook dat geloofde ik niet meer. Ook ik mocht er zijn. Toen ik eindelijk zover was dat ik dit besefte, gebeurde er iets waardoor ik nóg meer besefte dat ik moest geloven. Stapje voor stapje moest er weer worden opgebouwd te midden van een zwaar proces. Maar als je nergens begint kom je nergens.

Wat ik je mee wil geven is blijf geloven in jezelf, in jouw kunnen & het leven.  Geloof dat je met die eerste stap meer kunt bereiken dan je je ooit voor mogelijk had gehouden. En zo wil ik de kerstdagen ingaan. Dingen kunnen altijd beter worden. Het is wat ik geloof!

Fijne kerstdagen!

Liefs,

Cynthia

 

6 gedachten over “Als je nergens begint, kom je nergens”

Een reactie plaatsen