Blijdschap & simpele gelukjes

Blijdschap & simpele gelukjes

Vandaag is zo’n dag. Het was een spannende, waarbij onze dochter af ging rijden. Hoe dit afliep heb je misschien op Social media wel meegekregen. Zo niet, lees dan even dit bij babbel blogje. 

Moeder instinct

De ochtend begon voor mij omstreeks 6.00 uur. Ik leefde zo met mijn dochter, die af ging rijden, mee. Het was de eerste keer voor haar, maar ik wist dat ze het meteen zou halen. Gewoon, een instinct denk ik. Een oer-gevoel als moeder? Met koffie probeerde ik haar alle moed in te praten. En een- soort van- troost verhaaltje dat ik er ook twee keer over heb gedaan om mijn felbegeerde, roze papiertje te bemachtigen. Voor het geval ze mocht zakken, want alle opties stonden in principe nog open. Dat vond ik zelf het gemakkelijke aan mijn theorie. Hup leren en slagen. Bij een praktijkexamen kunnen situaties veranderen. Enfin, daar ging ze. Die rijinstructeur zal wel gedacht hebben.. Twee koppen voor het raam; mijn moeder & ik. Opnieuw wist ik het, die gaat slagen..

Ik geloof in haar

Beteuterd kwam ze binnen. “Ging het? Je bent gezakt? “, vroeg ik.  In plaats daarvan, zei ze: “Jullie hebben er weer een veilige weggebruiker bij”. En wat waren we happy. Een golf van trots gaat er door je heen en even zag ik het kleine meisje weer voor me. We hadden grootste plannen met ons popje. Ze moest gaan studeren, haar rijbewijs halen, en zo zelfstanding haar leven tegemoet gaan. We zijn aardig op de goede weg. Over een weekje mag ze in onze auto de weg op en ik geloof erin dat ze dat veilig doet.

Feestje

Nu de jongste nog. Wat houden we veel van haar ook, en we willen graag exact hetzelfde voor dit tweede popje. Verder had ik een fijn dagje vol lekker eten (jaja, nog steeds koolhydraat beperkt & bijna op gewicht), nieuwe roze nageltjes en gingen we met Esperansa naar het gemeentehuis om haar rijbewijs aan te vragen. Nu staat er een lekker gevulde courgette in de oven voor mij en mijn zusje. Vanavond gaan we barbecueën ter gelegenheid van ons feestje en wij doen dat keto. Naomi en ik in elk geval. Verder nog een leuk nieuwtje: bovenstaand jurkje komt deze week in de shop voor een lief, leuk, betaalbaar prijsje. Is ze niet cute?

Hoe was jouw dag?

Liefs,

Cynthia. 

10 gedachten over “Blijdschap & simpele gelukjes

  1. Gezellig en, volgens mij, luchtig jurkje.
    Hier ook nog een keer de felicitaties voor jullie mooie dochter met het felbegeerde roze (voormalig papiertje) kaartje oftewel rijbewijs. Super hóór!

Een reactie plaatsen