Een hete kop koffie, een lieve lach. Klein lijkende dingen en toch maken ze een dag

Een hete kop koffie, een lieve lach. Klein lijkende dingen en toch maken ze een dag

Lieve vrouwen. Hebben jullie ook weleens zo’n dag waarop alles tegen lijkt te zitten? Zo eentje waarop je denkt; ‘waar doe ik het toch allemaal voor?’ Tuurlijk heb je die. Juist op deze dagen maken kleine dingen soms alles goed. Omdat ik ooit begon bij de basis, en ik haar nimmer vergeet, blik ik hier in dit artikel op terug en vertel ik hoe ik inzichten verkreeg.

Oog voor elk lichtpuntje of die hete kop koffie

Met het feit dat ik ooit begon bij die basis, doel ik eigenlijk op een zekere dag. Ik werd die dag wakker geschud, terwijl de grond onder mijn voeten vandaan zakte. Geen idee had ik van hoe ik moest blijven staan. Het is wat plotselinge ziekte in het gezin met je doet. Toch is dat het moment geweest waarop ik het hardst wilde vechten, waarop ik meer dan ooit de drang voelde weer gelukkig te zijn. In deze periode startte ik Een Theelepel Geluk. De Theelepel moest staan voor het leren vinden van geluk in kleine dingen. Voor het bewust ervaren van zintuiglijke sensaties, een kopje koffie of een lieve lach. Leven in het nu. Het lukte, dat was nog het mooiste ervan. Ik trainde mezelf erin. Elke dag genoot ik wel ergens van. Al was het maar voor 1 moment. Deze grootse levensles heb ik in mijn rugzak meegenomen. Waar ik ook ga, ik vergeet haar nooit.

Van die dagen

Nog elke dag ben ik dankbaar. Dat er langzaam meer lichtpuntjes zijn gekomen. Natuurlijk betrap ik mezelf nog steeds op ‘die dagen’. Dat ik niet zo happy ben, me oververmoeid voel. Of wanneer ik er domweg achterkom een vrouw te zijn. Met maandelijkse perikelen, welke zich op de meest onhandige momenten aandienen. Maar wanneer ik dan op straat loop en ik zie haar. Die oude, tevreden vrouw met haar lieve lach. Dankbaar voor het moment, volledig in het nu.

Dan smelt mijn hart voor een moment. Ze weet me te raken en doet me beseffen waar het eigenlijk allemaal om gaat in dit leven. Bewust kijken, nippen van mijn koffie. Dankbaar zijn voor wat is. In plaats van wat niet. Zo probeer ik sindsdien in het leven te staan.

De rijkdom van eenvoud

De afgelopen jaren dwongen mij om anders naar het leven te kijken. En stelde me in staat om tot op de dag van vandaag oog te houden voor de rijkdom van eenvoud. Want het blijkt de grootste goudmijn.

Liefs,

Cynthia

20 gedachten over “Een hete kop koffie, een lieve lach. Klein lijkende dingen en toch maken ze een dag”

  1. Precies, blijf het mooie positieve zien, in de kleine dingen en geniet! Logisch dat er ook dagjes zijn en je denkt waar zijn ze? Maar dan koester je ze meer als je ze ziet en voelt en worden ze nooit vanzelfsprekend. Lieve groets x

  2. Het zijn inderdaad die kleine en meestal simpele momentjes die je blij en gelukkig maken.
    Mooi weer om te lezen hoe sterk je bent en krachtig en intuïtief je alles doet wat belangrijk voor je is.

  3. Het stond vroeger al in mijn poëzie album. Een vriendelijk blik een lieve lach je schenkt veel meer dan je dacht. En zo is het. Geef iedereen een lach maak praatjes en maak tijd voor elkaar. Zo belangrijk ook ik leerde deze les al heel jong en wat ben je rijk als je van kleine dingen kan genieten! En zo geniet ik ook van jou blog. De vrolijke jurkjes! Dat is meer dan een theelepel geluk! Liefs Mina

  4. Het is zo fijn dat je je geluk niet uit grootse oppervlakkige of dure dingen hoeft te halen… dat lijkt me zo vermoeiend, hoe fijn is het dat je dit kunt zien en voelen….echt dat is het allerbelangrijkste in het leven.

Een reactie plaatsen