Een item retour sturen. Hoe werkt dat eigenlijk?

Een item retour sturen. Hoe werkt dat eigenlijk?

Bij een webshop horen bestellingen. Maar een webshop krijgt ook te maken met retour gestuurde items. Ook ik heb ermee te maken. Als onderneming kun je naar mijn mening niet duidelijk genoeg zijn. Daarom snijd ik in dit artikel this piece of pie aan. 🍰

Retour sturen kun je doen om diverse redenen

Hi trouwens, wat leuk dat je de moeite neemt verder te klikken op dit artikel. Ik geef mijn Shop graag een gezicht en neem lezers geregeld mee in mijn leven als webshop houder. Vandaag doe ik dat weer eens en leg ik uit hoe ik omga met het retour sturen van een product. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat een jurkje anders valt dan je verwacht had, je achteraf toch liever een ander modelletje had gekocht, of een item je nét iets te krap zit. Hoe werkt het dan als je besluit deze terug te sturen?

De dame ná jou

Wat erg belangrijk is, is dat het item ongedragen is, er geen vervelende geurtjes in zitten (parfum, zweet, of bakluchtjes) & er geen vlekjes of dierenharen zichtbaar zijn. Het originele kaartje dient ook nog aan het product bevestigd te zitten. En dan te denken aan het opvouw werk. Het is erg prettig voor een volgende dame, wanneer zij haar item netjes gevouwen en kreukloos in ontvangst mag nemen. Daarom vraag ik je hiermee rekening te houden. Sieraden mogen niet gedragen zijn en dienen in de originele verpakking te zitten. Dit vanuit hygiënisch oogpunt.

Duidelijkheid voorop

Om enorm veel uitzoek werk voor mij te voorkomen, vraag ik je verder om het retour formulier (te vinden op deze site) ingevuld mee te sturen. Heb je geen printer? No problem! Een handgeschreven briefje met jouw volledige naam en gekochte product erbij volstaat ook. In dat geval kan ik de financiële kant ook snel afhandelen. Wel zo fijn als je geld snel weer op jouw eigen rekening staat. Natuurlijk controleer ik de retour wel eerst voor ik hem kan goedkeuren. Voldoet het product aan de voorwaarden? Kan deze zo door naar een ander nieuw thuis? Dan is het helemaal ok. Maar zit een jurkje bijvoorbeeld vol kattenharen, dan kan ik er helaas niets meer mee & zal ik je moeten teleurstellen. Voor alle items uit de shop geldt overigens dat je deze terug kunt sturen binnen twee weken na ontvangst ervan. Natuurlijk kun je alles hieromtrent ook terug vinden in de kopjes “Algemene voorwaarden” & “Retouren en Verzenden”.

Ik hoop dat ik duidelijkheid heb gegeven met de publicatie van dit artikel. Nog vragen? Stel ze gerust hoor.

🌷 Liefs Cynthia 🌷

Een reactie plaatsen