Een Theelepel Geluk; Waarom?

Een Theelepel Geluk; Waarom?

Ik weet wat ik wil. Welke doelen ik mezelf stel. Wat ik met Een Theelepel Geluk wil bereiken. Maar ik stel mezelf ook geregeld de vraag waarom ik doe wat ik doe. Ben jij benieuwd naar het waarom van mijn webshop met die te leuke spulletjes? In dit artikel zal ik op dit vraagstuk ingaan.

Je zet niet voor niets een webshop op

Een webshop, of in elk geval iets voor jezelf, zet je niet voor niets op. Je moet er een drive voor hebben. Een bepaalde passie of levenslust. Maar vooral: veel discipline. Er zijn van die dagen of weken dat alles tegenzit. Je werkt keihard om doelen te bereiken, maar hoe hard je ook vecht; er gaat weleens iets mis. De techniek van de website laat het afweten, een belangrijke levering komt niet aan, of de aanloop is minder. Het is allemaal onderdeel van het ondernemerschap. En dan toch is het geweldig! Juist omdat je weet waarom je het toch maar doet. Dag in dag uit.

Waarom dan toch?

Naast je baan, gezin, je hele bestaan. Het is hartstikke goed om zo af & toe eens stil te staan waarom je in hemelsnaam wordt gedreven om een webwinkel te draaien. Hoe simpel het ook lijkt; een shop draaien en op de kaart zetten is een enorme klus. Het betekent bikkelen na een werkdag en elke vrije dag die er is actief zijn. Waarom dan toch?

Ik bouw de mooiste contacten op

Een webshop en Sociaal media kanalen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Alles wat er speelt deel ik op mijn eigen platformen. Daar gebeurt het. Ik bouw er geweldig mooie contacten op met leuke vrouwen. Ik ervaar dat als geweldig. Inmiddels ervaar ik dat ik een dermate goede band aan het opbouwen ben, dat ik daar enorm veel energie uit haal. Hier doe ik het voor.

Anderen helpen vind ik geweldig

Met het aanbieden van producten waar ik zelf heel blij van word, help ik in feite anderen. Ik los een heus probleem op wanneer iemand naarstig op zoek is naar een bepaald item, en ik kan het aanbieden. Ook wanneer iemand wil weten hoe een rokje valt en wat de maten in centimeters zijn, bied ik hulp door hierop mijn eerlijke bevindingen te geven. Anderen graag (op weg) willen helpen is wel een voorwaarde om dit werk te doen, vind ik. Bij mij past dit heel goed. Want anderen tot hulp zijn en blij maken vind ik geweldig!

De shop ademt mij

Wat ik zo gaaf vind aan mijn eigen webwinkel, is dat ik deze helemaal in kan richten zoals ik dat wil. Ik ga maar wat graag terug in de tijd én ik houd van trendy. Deze twee kan ik mooi laten samenkomen in mijn eigen shop. Feitelijk ‘ademt’ mijn winkel mij. Ik loop er als het ware rond, omdat ik achter mijn product sta. En niemand die mij tegenhoud. Dat vind ik tevens zo leuk aan werken voor mezelf. Ik houd ervan om over vrijheden te beschikken.

Risico van het vak

Je begrijpt het denk ik wel; ik ben DOL op de shop. Het is om bovengenoemde redenen een ware passie. Ik ga er volledig in op en kan in tranen zijn wanneer iets niet gaat zoals ik wil. Maar dat heb je nu eenmaal als je ergens 2000% voor gaat. Ik noem dat het risico van het vak!

Waarom doe jij wat je doet?

Liefs,

Cynthia

6 gedachten over “Een Theelepel Geluk; Waarom?

  1. Je blijft jezelf. Dat komt samen in je “ik” zijn en wat je wil uitdragen met de spulletjes in je shop die je, volgens mij, met hart en ziel runt.

Een reactie plaatsen