Een Theelepel Geluk | Het Waarom van mijn onderneming

Een Theelepel Geluk | Het Waarom van mijn onderneming

Ik weet wat ik wil. Welke doelen ik mezelf stel. Wat ik met Een Theelepel Geluk wil bereiken. Maar ik stel mezelf ook geregeld de vraag waarom ik doe wat ik doe. Ben jij benieuwd naar het waarom van mijn webshop met die te leuke spulletjes? In dit artikel zal ik op dit vraagstuk ingaan.

Je zet niet voor niets een webshop op

Een webshop, of in elk geval iets voor jezelf, zet je niet voor niets op. Je moet er een drive voor hebben. Een bepaalde passie of levenslust. En vooral veel discipline. Er zijn van die dagen of weken dat alles tegenzit. Je werkt keihard om doelen te bereiken, maar hoe hard je ook bikkelt; er gaat weleens iets mis. De techniek van de website laat het afweten, een belangrijke levering komt niet aan, of de aanloop is minder. Het is allemaal onderdeel van het ondernemerschap. Maar toch is het geweldig. Juist omdat je weet waarom je het toch maar doet. Dag in dag uit.

Waarom dan toch?

Naast je baan, een gezin, je hele bestaan. Soms wel 50 uur per week werken. Het is hartstikke goed om zo af & toe eens stil te staan waarom je in hemelsnaam wordt gedreven om een webwinkel te draaien. Hoe simpel het ook lijkt; een shop draaien en vooral deze op de kaart zetten is een serieuze aangelegenheid. Het betekent bikkelen na een werkdag en op vrije dagen actief zijn.

Ik bouw de mooiste contacten op

Een webshop en Sociaal media kanalen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Alles wat er speelt deel ik op mijn eigen platformen. Daar gebeurt het. Ik bouw er super waardevolle contacten op met een leuk publiek. Inmiddels ervaar ik dat ik een dermate goede band aan het opbouwen ben, dat ik daar enorm veel energie uit haal. Hier doe ik het voor.

Anderen helpen vind ik geweldig

Met het aanbieden van producten waar ik zelf heel blij van word, help ik in feite anderen. Ik los een heus probleem op wanneer iemand naarstig op zoek is naar een bepaald item en ik kan deze aanbieden. Ook wanneer iemand wil weten hoe een rokje valt, of wat de maten in centimeters zijn, bied ik hulp door hierop mijn eerlijke bevindingen te geven. Anderen graag (op weg) willen helpen is wel een voorwaarde om dit werk te doen, vind ik. Bij mij past dit heel goed. Want anderen tot hulp zijn en blij maken geeft mij power.

De shop ademt mij

Wat ik zo gaaf vind aan het besturen van een webwinkel, is dat ik deze in kan richten zoals ik dat wil. Ik ga maar wat graag terug in de tijd en ik hou tevens van trendy. Deze twee kan ik mooi laten samenkomen in mijn eigen shop. Feitelijk ‘ademt’ mijn winkel mij, omdat ik achter mijn product sta. Niemand die mij tegenhoud.

Dat vind ik tevens zo leuk aan werken voor mezelf; over eigen vrijheden te beschikken.

Risico van het vak

Je begrijpt hier wel uit dat ik DOL ben op wat ik doe. Het is mijn passie. Dat betekent ook dat ik weleens in tranen ben geweest wanneer iets niet ging zoals ik dat voor ogen had. Maar dat heb je nu eenmaal als je ergens helemaal voor gaat. Ik noem dat het risico van het vak!

Waarom doe jij wat je doet?

Liefs,

Cynthia ⚘

10 gedachten over “Een Theelepel Geluk | Het Waarom van mijn onderneming”

 1. Je blijft jezelf. Dat komt samen in je “ik” zijn en wat je wil uitdragen met de spulletjes in je shop die je, volgens mij, met hart en ziel runt.

 2. En je doet het fantastisch 💖 vandaag met heel veel liefde het cherry chick shirtje gedragen en alleen maar complimenten gehad 🙏

  Ik doe wat ik doe omdat ik wil dat elke ondernemende vrouw zichzelf geeft wat zij verdient en doet waar zij gelukkig van wordt

  • Jij hebt ook zo’n prachtig bedrijf. En wat gaaf om te lezen over mijn/ jouw shirtje😍 Ze is ook met liefde bedacht.
   Nu ga ik met heel veel liefde nog meer exemplaren laten maken. ❤

 3. Het is heel belangrijk om je dromen na te kunnen leven en dat lukt vaak met vallen en opstaan. Een stenen winkel is ook heel hard werken 70 uur per week staat bovenaan. Maar het is allemaal zo leuk om te zien als het lukt. Soms euforie, soms opkrabbelen, het hoort er allemaal bij. Leuk dat is het zeker. Veel succes in je verdere stappen. Wat mooi hè die theelepeltjes vol❤️❤️❤️❤️

  • Dat vallen en het weer opstaan.. het hoort er allemaal bij. En als je het niet probeert weet je ook niet of je het kunt. Theelepels vol ❤, ik hou ervan. Bedankt voor de reactie! ⚘

Een reactie plaatsen