Een vliegende start met je belastingaangifte

Een vliegende start met je belastingaangifte

Het is weer tijd voor de belastingaangifte. Elk kwartaal moeten wij ondernemers er aan geloven. Hoewel ik zeker wel wat leukers kan bedenken dan deze taak, laat ik jullie in dit blog zien dat je er eigenlijk een heel gemakkelijk klusje van kunt maken.

Belastingaangifte doen | Hoe houdt je alles geordend? 

Belastingaangifte doen blijkt niet moeilijk. Voor mij al helemaal niet, want dit is toevallig het enige puntje dat ik uitbesteed. Cijfertjes zijn niet bepaald mijn ding. Ik doe liever wat écht bij me past. Maar ook alle spullen bij elkaar zoeken om deze netjes aan te leveren, kan iets zijn om erg tegenop te zien. De eerste keer stond het zweet me letterlijk op de rug. Alles is dan nog zo nieuw en eng. Want stel nou dat je iets vergeet? Eigenlijk had ik toen alles al op orde, het was puur de onwennigheid. Ik had niet de know how en er zat al zeker geen systeem in. Nu is dat wel anders, há!

Alles direct afhandelen

Ik ben me er super van bewust dat de administratie een dagelijkse klus voor mij moet zijn. Men adviseert ondernemers om hier zeker eenmaal per week voor te gaan zitten; ík doe het elke dag. Zo houd ik zelf de controle en kan ik niets over het hoofd zien. Na elke bestelling verwerk ik alles in mijn systeem. Alle facturen worden direct achter een apart tabje in mijn map bewaard en het verkochte artikel afgeschreven. Mijn (inkoop) facturen worden eveneens achter een hiervoor bestemd tabblad bewaard. Op die manier ben je aan het eind van elk kwartaal & de jaaraangifte meteen startklaar. Het enige dat ik dan nog hoef te doen, is mijn bankafschriften downloaden. Zo fijn werken vind ik dat.

Ik ben echt dol op orde en netheid. Het geeft me inzicht en innerlijke rust. Wel zo nodig in mijn drukke bestaan.

Fijn om over mijn bedrijf te schrijven

Ik vind het super om over mijn bedrijf plus de achtergrond ervan te schrijven, en om mijn persoonlijke ervaringen te delen. Met liefde overhandig ik jullie dan ook dit blog. Wil je meer over mij en mijn shop te weten komen? Blijf me dan volgen, want elke week publiceer ik hier meerdere artikelen. De een wat persoonlijker dan de ander, maar altijd in gezellige koffie style.

Hoe ben jij met jouw administratie?

Liefs,

Cynthia

 

4 gedachten over “Een vliegende start met je belastingaangifte”

Een reactie plaatsen