Elke dag een nieuwe Les in de webshop

Elke dag een nieuwe Les in de webshop

Wat een slecht weer is het buiten. Een prima dag om in de Webshop te werken. Leuk om bestellingen te verwerken en telkens weer een nieuwe Les te leren. Grappig hoe je jezelf kunt ‘onderwijzen’. Opmerkelijk ook hoe je ineens tegen dingen aan kunt lopen.

Nieuwe Les: Wat moest ik nu?

Ik wist van tevoren al dat een webshop onderhouden één grote verassing zou zijn. Dat je dingen tegenkomt waarvan je van tevoren niet had verwacht dat ze er überhaupt zijn. Zo zet je dingen op papier die in de praktijk eigenlijk helemaal niet blijken te werken. Of kom je situaties tegen waardoor je juist extra informatie op de site moet gaan plaatsen. Maar je leert er enorm van. Ik vind werken aan mijn eigen zaak echt fantastisch, mij hoor je dus niet klagen. Wél vind ik het leuk anderen mee te nemen in belevenissen en ervaringen. Zo had ik laatst iets lastigs. Een mevrouw had een jurkje besteld op haar eigen naam, maar had een heel andere naam (én adres) gebruikt om naartoe te verzenden. Geen probleem natuurlijk. Het punt was alleen dat zij de naam van een man aan dit adres had toegevoegd. Hmm. Wat moest ik nu?

Groeien in wat ik doe

Verzenden op naam van de man? Haar eigen naam toch maar gebruiken? Maar wat nu als de jurk als cadeautje bedoeld was? Voor de vriendin van de man. Of wellicht voor de beste meneer zelf? Je gaat er heel diep op doordenken. Zo’n typisch dilemma momentje, ken je dat? Ik doe nu eenmaal niet zomaar wat. En dus besloot ik nog even te wachten met verzenden en een mail te sturen met mijn uitleg erbij. Een goede service hoort er immers toch echt bij. Daarnaast is een misverstand al snel ontstaan. En zo leer ik een dagelijks, leuk lesje van mezelf in de shop. Het maakt dat ik groei in wat ik doe.

Vorig jaar om deze tijd ontstond het idee voor de opstart van deze Webshop. Dat ik er zo bedreven in zou worden in zo’n kort tijdsbestek, daar kon ik slechts van dromen. Maar dat ik er ontzettend van zou genieten wist ik zeker. Met mijn vraagstuk is het overigens helemaal goed gekomen. De keuze om duidelijkheid te verschaffen bleek voor mij de juiste. Dit neem ik weer mee in mijn toekomstige ervaringen. 

Liefs Cynthia.

2 gedachten over “Elke dag een nieuwe Les in de webshop”

  1. Whahaha je bent een lekker ding met jouw fantasie die met je aan de haal ging. Goed van je dat je even navraag deed.
    Ik kan me zomaar voorstellen dat ze de jurk dan misschien als verrassing voor een vriendin kocht, maar met de naam van de man van die vriendin. Zodat het een echte verrassing bleef… Fijn dat het helemaal goed gekomen is!
    Maak maar veel Tante Betsy girls blij! Knuff!

Een reactie plaatsen