Is Fileparkeren voor jou ook een kriem?

Is Fileparkeren voor jou ook een kriem?

Fileparkeren is een kriem. Althans voor mij. Tijdens het lessen, alweer zo’n 15 jaar geleden, lukte het altijd in één keer foutloos. Maar sinds ik mijn rijbewijs heb bak ik er vaak helemaal niets meer van. Omdat ik vandaag ook weer de plank finaal mis heb geslagen, inspireerde mij dit tot het schrijven van een blog. En ook al stel ik me misschien lichtelijk kwetsbaar op, wellicht herken jij je hier ook in.

Gevalletje fileparkeren

Een warme dag vandaag. In mijn oververhitte Volkswagen Polo breng ik pakjes weg voor de webshop. Altijd fijn en plezierig om te doen. En hoe heet het dan ook moge zijn, ik ga lekker met de auto. Gemak dient immers de mens, nietwaar? Onderweg kom ik wat fris geklede, fietsende mensen tegen. En iedereen is blij. De zon schijnt. Aaah, daar zie ik nog een plekje op de overvolle parkeerplaats. Dát wordt weer een gevalletje fileparkeren. Vol goede moed ga ik er -zoals ik dat altijd doe- weer voor. Want soms dan lukt het wel. Een stel komt aanlopen. Die laat ik eerst even voor. Vol goede moed en blakend van het zelfvertrouwen parkeer ik in. Trots stap ik vervolgens uit, want ja: in mijn hoofd sta ik recht.

Oh nee he

Tot mijn teleurstelling staat mijn toet ruim van de kant, ik kan hem onmogelijk zo laten staan. Heb ik het dan toch zo verkeerd gezien van binnenuit? Kennelijk wel. Ik vraag me af of ik het ooit ga leren. Oefenen blijf ik natuurlijk wel. Maar het is en blijft een ding. Vooral op drukke parkeerplaatsen wanneer je wel moet overgaan tot fileparkeren. En wat te denken van ongeduldige of agressieve medeweggebruikers achter je?! Oh my..

Herken jij je hierin? Let me know. Ik ben natuurlijk erg benieuwd naar jouw eventuele issues met fileparkeren. Of wellicht dat jij hier wel heel bedreven in bent, dat kan natuurlijk ook. Dan kun jij mij misschien wat tips geven.  😉

🌷 Liefs Cynthia 🌷

4 gedachten over “Is Fileparkeren voor jou ook een kriem?”

  1. En heb je hem zo laten staan? Hoe heb je het opgelost? Ik heb drie tips voor je die mij in ieder geval heel goed hebben geholpen: 1. Niet teveel van anderen aantrekken. 2. Oefenen, oefenen en 3. Nog eens oefenen 😁😂

  2. Inmiddels al 40 jaar (pfff) mn rijbewijs.
    Het enige wat ik je kan meegeven, net zoals jouw Vic al zei, de kleine plekjes opzoeken en oefenen.
    Toen ik net mijn rijbewijs haalde bakte ik er niets van maar ik woonde midden in Amsterdam in een drukke winkelstraat dus wil je thuis komen dan moet je wel:)
    Nu woon ik in een veel rustigere wijk met insteekplekken maar ik ben nog steeds capabel in file parkeren. Jong geleerd…..

Een reactie plaatsen