Jihááá -5 Kilo

Jihááá -5 Kilo

Hi, sweet ladies. Ja het is echt waar; ik ben Cynthia -5 kilo! Sinds anderhalve maand ben ik me wat meer gaan richten op koolhydraatarm eten & ik ben inmiddels 5 kg kwijt. Tijd dus voor een blog.

Ik kocht mezelf een lievelingskookboek

Serieus: ik wist niet dat koolhydraatarm eten zó lekker was. Het is kleurrijk, je mag dingen eten die je je vooraf onmogelijk voor kunt stellen, en je schotelt jezelf maaltijden voor waar je U tegen zegt. Nu ben ik nooit het typetje kookboek of eten volgens voorschriften. Aangezien ik altijd liever mijn eigen ding doe, dacht ik aanvankelijk dat het voor mij niet zou werken. Inmiddels ben ik zowat verweven met mijn lievelingskookboek en geniet ik oprecht van deze lifestyle. Ik moet zeggen dat ik wel een heel fijn kookboek heb boordevol inspiratie & gemakkelijke recepten. Ik houd van de leuke vormgeving en de plaatjes. En zo zit ik nu elke avond mijn maaltijd voor de volgende dag uit te kiezen. Apart bereid, naast dat van mijn overige gezinsleden, die niet zo eten. En ook al koken we twee maaltijden los van elkaar; het is prima te doen. De recepten die ik maak zijn heel simpel te bereiden en dus snel klaar.

De weegschaal begint mijn vriend weer te worden

De hele intentie van dit alles is dat ik een aantal kilo’s kwijt wilde. Ik ben meer aangekomen dan mij lief was. Na drie jaar heb ik dan eindelijk de moed bij elkaar geraapt om op de weegschaal te gaan staan en ik ben na de uitkomst ervan aan het werk gegaan. Zo simpel als het klinkt, is het voor mij ook geweest. Toevallig had ik gisteravond wél voor het eerst een dip. Gelukkig heb ik niet toegegeven aan die behoefte door naar ongezonde dingen te grijpen, maar heb ik in plaats daarvan yoghurt gegeten en erna nog een gevulde avocado. Kun je nagaan: avocado is Iets dat ik normaal gezien nooit lust. Nu ik deze in combinatie met zelfgemaakte eiersalade at, genoot ik er oprecht van. Vanmorgen toch weer even op de weegschaal gestaan na dat ding een weekje te hebben opgeborgen, en tadaaaa. Weer een kilogram eraf. Elke week -1 kilo geeft mij motivatie om lekker door te gaan. En hoewel anderen het niet eens zagen dat ik kilo’s aan was gekomen, vond ik het zelf heel onprettig. Juist omdat ik al jaren op eenzelfde gewicht heb gezeten. Daar wil ik weer naar terug!

Vandaag ben ik trots op mezelf. Het lukt me stukje bij beetje om op mijn streefgewicht te komen. EN: de weegschaal & ik beginnen weer vrienden te worden. Heb jij weleens jouw lifestyle volledig omgegooid of dit overwogen? Natuurlijk ben ik erg benieuwd naar jullie antwoorden.

Liefs,

Cynthia

10 gedachten over “Jihááá -5 Kilo”

  1. Knap hoor Cynthia! Maar vind een leven zonder pasta of een aardappeltje niet aantrekkelijk ;-). Maar ik weet wel wat het is ook ik ben 18 kilo lichter dan 10 jaar geleden. 🙂

    • Dat dacht ik ook Christa, dat ik er nooit zonder zou kunnen. Maar je krijgt er zoveel voor in de plaats. Ik weet dat je enorm bent afgevallen. Dat is ook ontzettend knap. En het voelt zoveel beter he? Liefs.

  2. Heel netjes meissie. Goed gedaan, alhoewel dat mijns inziens niet echt nodig was. Je bent perfect zo! Maar goed dat je dit voor jezelf doet hoor. Maar lieverd, je vertelt echter niet het hele verhaal. Je schept geen compleet beeld. Je laat een stukje buiten beschouwing waarbij je – vooral in den beginne- behoorlijk chagrijnig en geagiteerd kon zijn. Af en toe zelfs boos en kribbig haha. Ik denk dat het je in het begin best zwaar viel. En dat heeft jouw mannetje aan den levende lijve moeten ondervinden. Gelukkig ben ik een en al begrip. Haha 😁😂🤣

  3. Whahaaa Vic. Ik had het erbij willen vermelden maar dan werd het blog te lang. 😜 Ik weet het, ik was vreselijk chago. Sorryyy.. Maar ik vind het heel lief dat jij me perfect vind. Ach je weet hoe ik ben: stront eigenwijs. Ik doe wat goed voelt voor mezelf. Dag lieverd. 💖

  4. Jaaah, wat ontzettend goed van je. Een knappe prestatie! Mag je zeker trots op zijn. Zelf zit ik wel op mijn oude gewicht, maar mijn lichaam is niet helemaal meer hetzelfde als voor de 2w zwangerschap. En dat frustreert me enorm af en toe.

Een reactie plaatsen