Levensles | Zonder gezin op vakantie gaan is goed!

Levensles | Zonder gezin op vakantie gaan is goed!

Als je mijn blogs leest & de Social media berichten op mijn Facebook & Instagram accounts volgt, weet je dat ik net terug ben van vakantie. Ik zag er best tegenop, moet je weten. Het was voor mij de eerste keer zonder gezin. Hoe dat mij bevallen is? Daarover vandaag.

Geen tranen bij vertrek

Ik had gedacht zeker wat tranen te zullen laten bij vertrek. Ik dacht echt dat het zou gebeuren. Ik bedoel, he; ik ben een emotioneel type en de voorgaande jaren zijn we altijd samen weggegaan. Elk jaar een ander land, was ons motto. Zo hebben we saampjes veel landen bezocht. Tot het door omstandigheden tot nu toe niet meer mogelijk is geweest voor ons om gezamenlijk te reizen. De laatste reis met mijn man en kids was heel toevallig ook richting Gran Canaria, dus toen de bus ons langs Playa Del Ingles reed, voelde dat een beetje wrang. Maar dat vergat ik maar gauw.

zonder gezin

Een gezonde balans

Zodra mijn zusje haar auto wegreed vanaf het parkeerterrein voor onze woning, voelde ik dat ik los moest laten. Heel even maar heb ik gedacht: ‘wat ben ik lang weg’. Maar die gedachte heb ik snel weggedrukt. Dit was me time. Dat gevoel nam alleen maar toe op de plaats van bestemming. Vanaf dag een hadden we pure zomer en stond de zon hoog aan de hemel. Ik heb me tegoed gedaan aan luieren aan zee, pizza’s en wijn. Ik sloot mezelf soms bewust even af met muziek in mijn oren en ik heb zelfs een heerlijk boek UIT gelezen. Tuurlijk dacht ik veel aan thuis, maar ondertussen genoot ik intens van de warme wind op mijn huid. Je beland volkomen in een andere wereld. Dat gaf een gezonde balans.

zonder gezin

Een conclusie getrokken & een beslissing genomen

Ik heb nu de conclusie getrokken dat op vakantie gaan zonder gezin heel goed voor me was. Je beseft namelijk extra hoe fijn thuis is.  Hoeveel je van iedereen tussen die vier muren houdt. Ze hadden me enorm gemist en ik werd zo lief ontvangen; met slingers, bubbeltjes wijn en rozen. Het hele huis was geboend omdat ik daar zo van houdt, en zelfs mijn wassen werden voor me gedaan. Eenmaal thuis kon ik ook meteen in de shop aan de slag. Bestellingen waren ondertussen binnen gedruppeld, zo fijn.

Na deze vakantie heb ik tevens een beslissing genomen. De eerstvolgende vakantie wordt met mijn gezin. En als dit niet lukt, ga ik alleen. Moederziel alleen, omdat ik heb gemerkt hoe fijn ik dat vind.

Ben jij de uitdaging om alleen op vakantie te gaan al eens aangegaan? En hebben jullie al vakantieplannen in het verschiet?

Liefs,

Cynthia

5 gedachten over “Levensles | Zonder gezin op vakantie gaan is goed!”

  1. Wat héérlijk toch dat het zo goed is gegaan. Maar nog fijner is het idee dat je graag weer met je gezin probeert te gaan. En als dat niet gaat lukken, en je besluit alleen te gaan…….ben je nog stoerder als je zelf denk ik voor mogelijk had gehouden. Zelf ben ik nog nooit alleen op vakantie geweest. Soms lijkt het idee me heerlijk maar ik ben bang om iemand teleur te stellen:) En eerlijk gezegd…..Ik ben niet stoer genoeg om.alleen te reizen. Maar als je me op een onbewoond eiland, binnen een oogwenk, neer zou zetten…. JAAAA graag. Erven niets doen. Geen zorgen. Zon. Boek. Mezelf hihihi

    • Het valt mee met mijn stoerheid hoor. Maar ik probeer het wel. En door te doen overwin je veel. Ik kan me voorstellen dat het je fijn zou lijken. En een weekje op een heel leven is eigenlijk niks. 😚

  2. Super fijn en mooi om te lezen lieve cynthia even er op uit en alleen jezelf en je zus ik ga ieder jaar 10 dagen met de scooter naar Friesland de rust en ruimte op zoeken opladen voor een nieuw druk jaar lieve cynthia nu nagenieten van alles en succes met wat er op jullie pad mag komen knuffels voor jullie groetjes ilona

Een reactie plaatsen