Met je hoofd boven het Maaiveld (willen) uitsteken

Met je hoofd boven het Maaiveld (willen) uitsteken

De ‘drang’ om met je hoofd boven het maaiveld uit te willen steken, is tof, vereist lef, en houdt je creatief. Maar zoals de uitspraak al verteld, heeft het natuurlijk ook zijn keerzijde. In dit blog neem ik jullie mee in mijn wereld.

Met je hoofd boven het Maaiveld uitsteken; onbewust bewust

Al sinds Een theelepel geluk bestaat, wil ik een totaal ander iets uitstralen dan een ander. Eerst nog als zijnde Lifestyle Blog, later als shop met blije dameskleding. Zo schreef ik op mijn blog al op geheel eigen wijze, en wilde ik in niets lijken op mijn concurrenten destijds. Er is in mijn ogen niets leuker en meer waardevol dan gewoon jezelf te zijn. Ieder is uniek en heeft eigen kwaliteiten. Waarom zou je dan bij de buuf spieken en haar ideeën overnemen? Laat staan, spieken om kwaad te berokkenen. Tja, ik snap dat niet zo. En of je er nu wel of niet voor kiest; onbewust steven je erop af om met je hoofd boven het Maaiveld uit te steken. Je durft zaken immers anders aan te pakken. De ander pikt dit dan niet zo. Althans, diegenen die jou als bedreiging zijn gaan zien.

Vanuit mijn eigen creativiteit

In de webshop wil ik al net zo mijn eigen ding doen. Het is toch zeker mijn zaak? Ik vind het heerlijk om naast al dat vrolijks, blogs te schrijven over mijn belevenissen en avonturen in de shop. Maar ook om weleens wat persoonlijks te tikken. Ik houd ervan. Waarom? Omdat ik andere webwinkels dat niet of minder zie doen. Dan doe ik het juist wel. Ook op Social Media wil ik anders zijn. Ik probeer acties te bedenken vanuit mijn eigen creativiteit, zonder bij de buurvrouw op Facebook nummer 8 te gaan koekeloeren. Zeg, ik heb wel wat beters te doen! Nee hoor. Mezelf, daar moet ik het van hebben. Ik weet precies wat ik wil. En laat dat juist zo cool zijn aan het hebben van een eigen bedrijf. Ik kan voor een groot deel zelf alles vormgeven.

Out of the Box

Het hebben van een online winkel is geweldig. Ik blijf het zeggen. Daarom vertrouw ik op mezelf en op mijn gevoel. In Nederland wordt je van kinds af aan aangeleerd om altijd binnen de lijntjes te kleuren. “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”, je kent dat gezegde wel. Ik ben juist iemand die Out of the box probeert ze zijn. Ik wil niet altijd binnen de lijntjes blijven. Juist met het hebben van een eigen bedrijf moet je zo nu en dan de (creatieve) grenzen opzoeken. Ondernemen is immers risico nemen. Natuurlijk heeft dit ook zijn keerzijde; dit wordt niet altijd gewaardeerd.

Liefs,

Cynthia

20 gedachten over “Met je hoofd boven het Maaiveld (willen) uitsteken”

  1. Mooi geschreven. Vanaf het begin af aan heb jij met je blog laten zien dan je het anders wilde dan anderen. En dat is je dubbel en dwars gelukt. Keihard werken heet dat! Niet bang zijn en vooral niet kijken naar anderen. Dat andere mensen daar anders over denken? Tja, zo is de wereld. Maar dat geeft niet, want als we allemaal hetzelfde zouden doen, had het de wereld saai gemaakt❤️

    • Thanks!! Jij weet het inderdaad, omdat wij elkaar al van begin af aan volgen. Wat super leuk is. Je hebt helemaal gelijk, dat de wereld saai zou zijn zonder andere meningen! En daarom deel ik de mijne. 😉

  2. Yeah goed bezig hoor, vooral zo blijven doorgaan en heerlijk jezelf zijn! Dat is het beste wat je kunt doen, gewoon heerlijk met passie blijven bloggen en je webshop beheren en dames blij maken. Doe je goed! Ik ben veel te lang niet hier geweest, maar enorm druk met mijn nieuwe happy Tante Betsy blog en nu ook weer aan het werk ;). Dikke knuffels!

Een reactie plaatsen