Uit je Comfortzone treden vereist Ballen

Uit je Comfortzone treden vereist Ballen

Hallo, hier was ik weer. Met een artikel over ondernemerschap. Over uit je comfortzone stappen. En over hoe eng dat soms blijft. Bepaalde aspecten ervan dan. Stap mee in de trein die ondernemerschap heet & treed binnen bij Een theelepel geluk.

Creativiteit & comfortzone

Het is me een reis om onderneemster te zijn. Een zoektocht. Ik weet nog hoe terughoudend ik in het begin was met openbaar delen. Foto’s van jurkjes bijvoorbeeld. Want tja; hoe vaak doe je dat eigenlijk, en hoe? Zonder vervelend te (willen) zijn?

Een eigen webshop hebben blijkt een trip, waarvoor je zelf je koffer in dient te pakken. De fijne kneepjes leer je gaandeweg van jezelf. Soms is het nodig onderuit te gaan, om het de volgende keer anders te doen. Maar je wilt ook eigen zijn. Dan komt het aan op creativiteit. Maar het betekent ook uit je comfortzone stappen.

Twijfel en dubbelcheck

De afgelopen jaren doe ik niet anders dan uit die comfortzone treden, en mijn grenzen opzoeken. Dat houdt ook in dat je soms dingen doet die je vooraf nooit zo gauw gedaan zou hebben. Jezelf en je zaak een gezicht geven bijvoorbeeld. Het hoort erbij wanneer je voor jezelf aan de slag gaat. Maar in mijn ogen moet dat wel correct. Zo twijfel ik er weleens over om een bepaald blogje te delen. Die moet altijd eerst op inhoud en grammatica worden gecheckt door Victor. Wat hij overigens met liefde doet. En dan heb je ook social media nog. Want ook daar wil ik graag meer vertellen over Een Theelepel Geluk!

Elke dag zichtbaar

Elke dag ben ik er zichtbaar. Dat vond ik in het begin lastig. Maar is het eigenlijk zo erg? Natuurlijk niet. Het gaat hier om MIJN bedrijf, mijn passie. Tuurlijk wil ik daarvoor opstaan. Maar dat wil niet zeggen dat dat ene filmpje niet spannend is om online te zetten. Wat zou die er wel niet van denken? Zou hij of zij dat gek vinden? Deze gedachten komen écht in mijn hoofd op. Maar als mijn wederhelft dan antwoord: “Gek”? Dan zegt mij dat eigenlijk wel genoeg. Het zijn mijn eigen beklemmende gedachten. Daarom vind ik het fijn om met hem te sparren. Maar hoe dan ook, het uitvoerende gedeelte doe ik toch echt zelf. En achteraf vind ik mezelf dan een echte vrouw, maar wél eentje met ballen! 😊

Wanneer ben jij voor het laatst uit je comfortzone getreden? En hoe voelde dat voor jou? Zoo benieuwd naar jullie reacties..

Liefs,

Cynthia⚘

14 gedachten over “Uit je Comfortzone treden vereist Ballen”

 1. Hoi Cynthia,
  Ik vind juist dat jij dat heel goed doet, je eigen ik in je webshop weergeven! Heb een aantal blogs van je inmiddels gelezen, en vind dat je jou super in theelepelgeluk terug ziet.( en dat zonder je te kennen). Dan doe je het toch best goed! En dat je niet gaat voor groot, groter grootst. Je doet het super goed! Fijn weekend Miranda

  • Ah wat een super reactie & grootste complimenten. Dat voelt echt fijn. Wat fijn ook dat je mijn webshop zo vind passen bij mij. Het klopt ook helemaal. Mijn hele Ik is ermee verweven. Hartsikke bedankt & ook jij een fijn weekend. ⚘

 2. Kleurig. Met passie. Jij. Met liefde gemaakt en met liefde bijgestaan door je familie. En geen seconde voelt het, ondanks dat het een deel van je inkomsten is, als opdringerig. Lieve Cynthia. Jij gelukkig. Wij, jouw lezers, blij. Ik spreek voor mezelf:)

  • Lieve Ingrid, hoe lang volg je me nu? Ik denk inmiddels 2 jaar. En in die periode heb ik altijd weer genoten van al jouw lieve, oprechte reacties. Je bent een heerlijk mens en je betekent echt veel voor me. Dank je wel!!!!❤❤

 3. Ik ben ondernemer dus stap regelmatig uit mijn comfortzone. Privé was de laatste keer dat ik met mijn maatje meer ondanks 60 kilo minder onlangs gedanst heb in een sportschool groep tussen maatjes 36 en 38 en ook als enige volslanke dame meedeed aan een boks kickin les. Leuk bl8g trouwens en herkenbaar dat he aska ondernemer vaak uit je comfortzone gaat. Geniet erg van jou en je blogs

 4. Leuke en ook gedurfde blog om jezelf zo bloot te geven. Ik ken je niet persoonlijk, maar in je blog en op Facebook vertel je eigenlijk best wel veel. Ik vind bv je naam van je webshop zo geweldig en straalt al zoveel uit. Wat hoe groot of klein is dat theelepeltje vandaag. Is he vol gevuld of half, roer je veel of ligt het rustig. Echt een heerlijk verhaal. Om weer te lezen.. Gezellig. Geen ondernemer meer, maar begrijp heel goed je twijfels
  Succes en vooral belangrijk blijf in jezelf geloven

  • Super reactie, echt even sprakeloos. Zo leuk! Fijn te lezen dat je het herkend en begrijpt. En als je zelf ondernemer bent geweest, kun je het helemaal begrijpen. En mijn bedrijfsnaam; ik ben er nog steeds erg blij mee. 😊

Een reactie plaatsen