Verse tomaten Crèmesoep

Verse tomaten Crèmesoep

Ook leuk: iets doen met voedingswaar die schoonmama je meegeeft. Ken je dat? Gezellig op visite gaan bij je moeder of schoonmoeder, en met tassenvol (inclusief volle buik) weer thuiskomen? Dat overkomt óns dus altijd. Van de tomaatjes die ik afgelopen weekend van haar kreeg, tover ik vanavond een verse tomaten crèmesoep op tafel.

Tomaten crèmesoep naar eigen recept

Dit soort dingen vind ik altijd zo gezellig om te delen. Op mijn vorige blog deed ik dat vaak al. En nu op mijn zakelijke blog vind ik dergelijke onderwerpen ook gewoon fijn. Het geeft mij een knus gevoel op gure dagen als deze. Bovendien houd ik niet van formeel gedoe. Mijn shop en blog moeten vooral toegankelijk zijn, gemakkelijk & leuk leesbaar. Daar horen recepten bij! Dus bij deze mijn zelf bedachte recept: tomaten crèmesoep ála Cyn. En een beetje van Vic.

Je hebt nodig voor 4 personen:

600 Gram tomaten

3 Teentjes knoflook

2 Sjalotjes

100 ml slagroom

Paar blaadjes verse bascilicum

400 ml kippenboullon

Olijfolie

Peper

1,5 Theelepel suiker

Zout & Aromat

Zo maak je het 

Neem een diepe soeppan, bak hierin de sjalotten en knoflook in olijfolie totdat dit een beetje kleurt. Giet hier de bouillon bij tot het kookt. Vervolgens voeg je de tomaatjes toe en laat je het nog zo’n twintig minuten koken. Haal de pan van het vuur, voeg een paar blaadjes basilicum toe en pureer tot een gladde emulsie. Roer dan de slagroom & suiker erdoor en breng op smaak met peper, zout en aromat.

Giet de soep in vier kommen, voeg nog een klein scheutje slagroom toe voor the looks en gebruik als garnering een blaadje bascilicum. Dat staat altijd zo mooi. Deze tomaten crèmesoep is echt lekker. En de gekregen tomaten hebben een dankbare bestemming gekregen. Vier bolle buiken vanavond. Schoonmoeders? Gelukkig ben ik gezegend met een heel lieve. ❤

Kook jij ook graag op winterse dagen? Let me know, vind ik super leuk. Ik wens jullie een tóp dag!

Liefs,

Cynthia

6 gedachten over “Verse tomaten Crèmesoep”

 1. Hoi Cyntia,

  Hier ook schoonouders die een groentetuin hebben, heerlijk!
  En daar genieten we heerlijk van mee😉
  Bedankt voor dit receptje, ga hem zeker eens maken. Lekker simpel. Vorige week romige champignonsoep gemaakt, 1,5 kilo champignons dus lekker voedzaam🍄🍄🍄
  Bedankt!
  Liefs Miranda

  • Hoi Miranda. Wat fijn, die groentetuin van jouw schoonouders. En champignons zijn heel vullend en lekker. Plus ze zijn heel mager! En graag gedaan. Ik hoor graag wat je van deze soep vind. Liefs Cynthia 😘🍒

 2. Mmm lekker hóór. Pure verwennerij. Ben dol op soepjes. Niet alleen in deze donkere koude periode maar maak elke week wel een keer soep. Een makkelijke en snelle versie, of als ik vrij ben, soms eentje die wat meer tijd nodig heeft ivm met her gaar worden van vlees of kip.

Een reactie plaatsen