Waarom Fluitketeltjes oorbellen van Vrolijke Famkes me aan mijn moeder doen denken

Waarom Fluitketeltjes oorbellen van Vrolijke Famkes me aan mijn moeder doen denken

Vrolijke Famkes oorbellen versus mijn moeder. Mijn moeder is niet alleen een mooie vrouw. Eveneens is ze één van de meest lieve personen die mijn leven rijk is. Sinds mijn oog viel op de fluitketeltjes oorbellen van Vrolijke Famkes, was er maar één ding waaraan ik kon denken: Mijn mama. En omdat ik graag over van alles dat mij bezig houd babbel & schrijf, deel ik vandaag dit persoonlijke artikel met jullie!

Deze Vrolijke Famkes oorbellen

Er was ergens een foto te vinden, zo wist ik, van mijn mama welke ik relateer aan de geweldige oorbellen waarop ik zo dol ben. Deze werd genomen in 1979 en wellicht snappen jullie mijn beeldvorming helemaal na het lezen van dit artikel. Het bovengenoemde jaartal is natuurlijk enorm Retro evenals de look van mijn moeder destijds. Zij heeft altijd al gehouden van stijlvolle kleding en ook hier zag ze er prachtig uit. Haar rode rok leek exact op de kleur van de oorbellen van Vrolijke Famkes en op de achtergrond kon je een fluitketel zien staan. Mijn plaatje was compleet. Helaas kon ik de foto voor deze gelegenheid niet vinden. Vandaar de prachtige foto welke jullie hierboven zien. Van papa & mama samen.

vrolijke famkes oorbellen fluitketeltje

Stiekem even terug

In gedachten ga ik zeer graag terug in de tijd. Ik heb een mooie jeugd gehad. Daarom denk ik er nog vaak met liefde (en soms met weemoed) aan terug. Want natuurlijk mis ik die tijd vaak genoeg. Ik denk dat daar de basis ligt van mijn voorliefde voor Vintage. En door deze stijl in mijn leven door te voeren, stel ik mezelf in de gelegenheid om stiekem toch even terug te keren. Deze oorbellen van Vrolijke Famkes zijn voor mij daarom favoriet. En zodra de rokjes komen, begrijp je mij vast helemaal. Ik heb overigens zelfs in de beschrijving van de oorbellen mijn gevoel hieromtrent benoemd. 🙂

Je kunt nu, na het lezen van dit Blog, vast begrijpen waarom ik de foto van mijn moeder & deze oorbellen met elkaar associeer.

Liefs Cynthia

6 gedachten over “Waarom Fluitketeltjes oorbellen van Vrolijke Famkes me aan mijn moeder doen denken”

  1. Wat moet dat een fijne tijd geweest zijn he!! Vind het soms zo jammer dat ik die tijd nooit heb gekend 🙁 Maar ach ja, onze lieve mama en papa…wat zijn we toch gek op hen 🙂 Ik verlang vaak nog terug naar die onbezorgde tijd… en nu begint alles opnieuw, een generatie later.. Word er soms een beetje emotioneel van.. Maar die oorbellen passen daar inderdaad helemaal bij hoor 😉 xxx Naomi

    • Hoi lieve zus, ik ben ook dol op die tijden. Ze lijken me zo mooi. En toch voel ik me erin door mijn stijl. Dat voelt heerlijk! Deze fases in ons leven zijn zeker emotioneel. Maar anderzijds; Onze ouders zijn schatten die we moeten koesteren! Genieten dus. X

Een reactie plaatsen