Waarom ik Koolhydraat beperkt eet

Waarom ik Koolhydraat beperkt eet

Eind mei 2018 heb ik mijn eetpatroon drastisch omgegooid en gebeurde er iets dat ik nooit voor mogelijk had gehouden. Daarom neem ik jullie hier in dit artikel in mee. Treed binnen bij de lifestyle van Een Theelepel Geluk.

Koolhydraat beperkt; stukje bij beetje

Laat ik voorop stellen dat ik van eten houd. Al mijn hele leven ben ik een rasechte bourgondiër. Niemand die dat overigens aan mij zag. Ik heb een ijzeren discipline. Maar in de weekenden heb ik het er altijd aardig van genomen. Tot er een moment kwam dat ik die hele discipline overboord heb gegooid. Nooit eerder was me dit gebeurd. Ook nooit eerder ben ik zo ver boven een bepaald gewicht uitgekomen. En daar was ik allerminst happy mee. Stukje bij beetje ben ik toen koolhydraat beperkt gaan eten.

Zelf brood bakken is leuk en zeer gemakkelijk

Dat deed ik door eerst mijn brood, rijst en aardappelen weg te laten. Ik begon me meer te verdiepen in deze leefstijl en kwam erachter dat het totaal geen straf blijkt. Je eet veel groenten en wat vlees en mag eigenlijk enorm veel. In het begin kon ik van binnen wél lichtelijk in paniek raken bij de gedachte om geen brood meer te kunnen eten. Ik had toen nooit kunnen bedenken dat er een moment zou komen dat ik zou snakken naar mijn eigen gebakken brood. En niet eens meer zou talen naar brood uit de supermarkt. Want zelf brood bakken is leuk en zeer gemakkelijk. En het wordt alleen maar simpeler.

Allemaal goede bijkomstigheden

Eigenlijk ben ik, als ik zo terug denk, in het verleden heel vaak moe geweest. Achteraf waren koolhydraten de boosdoeners. Want ik lijk nu af & toe wel een tornado. Niet te stoppen gewoon. En hoe lekker is fit zijn? Voor mij is het een must!

Naast het feit dat ik inmiddels op mijn oude gewicht ben beland (én ben gebleven) & me fitter voel, heb ik nog een reden dat ik hiermee verder ga; minder pieken in de hormoonspiegel. Daardoor zit ik beter in mijn vel.
Allemaal fijne bijkomstigheden. En daarnaast vind ik bakken en koken gewoon heel erg leuk om te doen.

Een lekker recept voor jullie!

koolhydraat beperkt

Om jullie nieuwsgierigheid een beetje te prikkelen, zal ik een zelf bedacht broodrecept met jullie delen. Wie weet wil je het eens uitproberen. Laat je me dan weten hoe het heeft gesmaakt?

Je hebt nodig:

 • 100 gram speltmeel
 • 4 eieren
 • 2 eetlepels Griekse yoghurt
 • 2 eetlepels speculaas/koekkruiden
 • 1 banaan
 • 1 handje berries uit de vriezer
 • Zoetstof naar smaak
 • 1 theelepel bakpoeder

Mix dit alles tot een gladde emulsie & bak op 180 á 200 graden ongeveer 35 minuten in de oven.

Hoe ziet jouw lifestyle eruit? En zou koolhydraat beperkt eten bij jou passen?

Liefs,

Cynthia

14 gedachten over “Waarom ik Koolhydraat beperkt eet”

 1. Leuk om te lezen! Ik heb jaren geleden eens koolhydraatbeperkt gegeten, ik viel inderdaad veel af, maar toen ik weer koolhydraten ging toevoegen ben ik ook weer terug aangekomen. Je hebt levenslang, en dát is niks voor mij. Nu als vegetariër zou het helemaal niet meer bij me passen.
  Ik ben intussen 18 kilo afgevallen, eerst met weight watchers, en inmiddels ‘op eigen benen’. Bevalt heel goed.

 2. hoi lieve cynthia ziet er lekker uit ik ga hem morgen maken maar dan koemelk lactose vrij met kokosyoghert en maismeel dank je wel voor het delen ik eet koemelk lactose vrij en moet oppassen met gluten dus zit al op een heel streng dieet ook al wordt dat steeds makkelijker omdat er steeds meer te koop is nu ook vega kaas bij de ah super lekker lijkt op mozzarella zonder melk en soya ga zo door lieve cynthia knuffels

Een reactie plaatsen