Yes, weer lekker in mijn vel

Yes, weer lekker in mijn vel

Hoe fijn is het om je lekker te voelen in je lichaam? Na 12 kilo te zijn aangekomen & de uitdaging die ik met mezelf aanging om het grootste gedeelte hiervan weer te verliezen, beschrijf ik in dit blog. En ik praat jullie een beetje bij over mijn leven!

Die stoffige weegschaal voedde de drang om weer lekker in mijn vel te komen

In een mensenleven gebeurd natuurlijk een hoop, en afgezien van mijn afval race hebben wij weer van alles beleefd. Maar eerst de kilo’s minder natuurlijk. 12 Kilo is, zeker voor mijn doen, erg veel. Ik heb drie jaar niet op de weegschaal gestaan, dus in die tijd konden de pondjes zich vrolijk stapelen. Op dat moment boeide het mij echter niet, ik had veel belangrijkere zaken aan mijn hoofd. Toch voelde ik me op een bepaald punt niet meer mezelf. Alles voelde opgeblazen & op een goeie dag (toen ik eindelijk voldoende lef had) durfde ik oog in oog te staan met de cijfers op mijn stoffige weegschaal. Enerzijds schrok ik me kapot, anderzijds heb ik die dag meteen de knop om gezet. Hup, op dieet jij. Ik wilde me gewoon weer lekker in mijn vel voelen. En de weegschaal had die behoefte gevoed.

Waar sta ik nu?

Discipline heb ik als de beste. Als ik ergens voor ga, dan doe ik dat voor 100%. De eerste weken waren wel zwaar. Al die eters om me heen maakte het bepaald niet makkelijk en ik had chagrijnige uitbarstingen. Psychisch is het vooral afkicken. Het idee geen brood meer te kunnen eten en geen aardappeltjes; vreselijk. Wist ik veel dat ik daar heerlijke en gemakkelijke alternatieven voor zou vinden? Nu wil ik niet anders meer. Inmiddels ben ik 8 kilo kwijt en wil ik nog 2 kilo eraf. Anders wordt ik volgens mijn omgeving te mager. Naast het feit dat ik me in geen jaren zó fit heb gevoeld ben ik tevreden en zit ik eindelijk weer zó lekker in mijn vel. Het voelt goed dat mijn buik zo plat is dat ik haar weer bloot durf te dragen, plus dat mijn ladies weer luchtig aanvoelen en geen pijn meer doen. Want dat was steeds vaker het geval. Alsof veel van die pondjes juist dáár nestelden. Het voelt goed, deze leefstijl, en ik voel me happy en zeker in mijn vel.

Nieuwe auto enzo

En dan nog het beloofde bijbabbel praatje. In mijn vorige artikel kon je lezen dat onze oudste haar rijbewijs heeft, en konden volgers op mijn Instagram stories meekijken bij de aanschaf van onze nieuwe auto. We waren de kuren van de vorige zo enorm zat, dat we op zoek gingen naar een nieuwe. En mijn oog viel op een Renault Clio. Dat we onze nieuwe auto meteen mee konden krijgen & de oude uit mochten zwaaien hadden we echter niet verwacht. Daar reed ik dus blij verrast naar huis vanaf Kaatsheuvel. Eindelijk een auto die wél start wanneer ik drie volle tassen met boodschappen heb. Je wilt niet weten hoe vaak ik ermee naar huis moest lopen na een lange werkdag en een lege maag. Geïrriteerder kun je me niet maken, echt. Inmiddels heb ik al veel gereden, zo ook vandaag naar mijn schoonmoeder in Rotterdam. De komende drie weken geniet ik van een vakantie in de achtertuin & van daagjes uit. De webshop blijft wel lekker geopend. Dus wil je nog wat bestellen, dan komt dit gewoon op tijd bij je aan. 😉

Wat héérlijk weer te hebben geschreven dames. Het blijft toch een ware passie! 

Liefs, 

Cynthia.

10 gedachten over “Yes, weer lekker in mijn vel

  1. Haha, ik ben zo’n echte ‘eter’ zoals jij dat noemt. En ik heb het je inderdaad niet gemakkelijk gemaakt. Daarom vind ik het juist zo knap van je dat je je hebt volhardt in je dieet. Chapeu! En je ziet er beeldschoon uit. Fijn dat jij je goed in je vel voelt. Nu niet meer afvallen hoor, je bent precies goed zo. Van harte gefeliciteerd!
    En blij te zien dat jij zo van jou autootje geniet. Ik vond het niet leuk om je steeds chagrijnig met die volle boodschappentassen te zien zeulen 😂. Dat is nu hopelijk voltooid verleden tijd.

  2. super goed cynthia die laatste 2 kilos gaan je ook lukken kanjer zet hem op en je voelt je inderdaad beter in je vel zitten met wat kilos minder ik ben van 90 naar 70 kilo super blij dat het gelukt is wel vaanf 2013 mee bezig geweest dan heeft je maag de tijd om te krimpen en je blogs super leuk om te lezen en heel veel veilige kilometers met jullie nieuwe mooie auto met elkaar
    knuffels voor jullie fijne avond

Een reactie plaatsen