Zaken veranderen waar jij vat op hebt

Zaken veranderen waar jij vat op hebt

Ik kan er inmiddels ruimschoots over meepraten. Zaken die mij onrust gaven heb ik met kop & staart de oceaan ingeworpen. De laatste paar jaren heb ik voor een hoop (soms lastige) keuzes gestaan. Omdat ik zo trots ben op de knopen die ik wist door te hakken en op patronen welke ik doorbrak, hoop ik met deze post tot inspiratie te zijn voor andere vrouwen. Om ook voor zichzelf te durven kiezen en hun leven ten positieve te veranderen.

Je leven ten positieve veranderen heb je zelf in de hand

Ik heb jarenlang niet naar mezelf geluisterd. Vaak ben ik tot het naadje doorgegaan met veel dingen. Achteraf bekeken vind ik dat doodzonde. Want eigenlijk kun je dit bestempelen als zelfverwaarlozing. Je negeert compleet wat je lichaam je aangeeft. En het leven is al zo kort. Je kunt er dus maar beter van genieten en doen waar je gelukkig van wordt. Daarom ben ik dieper en bewuster na gaan denken over hoe ik mijn leven verder wilde gaan invullen. Ik belandde toen in een periode van het durven nemen van risico’s en besefte dat als ik mijn leven positief wilde veranderen, ik het heft in eigen hand moest nemen.

Geloof & Vertrouwen

Ik had net enkele maanden deze webshop uit de grond gestampt. De vraag was toen nog een beetje of deze zou lopen of niet. Toch koos ik ervoor om mijn vaste baan op te zeggen. Ik was zoekend naar meer rust en balans in mijn leven. Tuurlijk was het ontzettend spannend om te doen. Maar ik koos omdat ik geloofde! En ik kan jullie vertellen; het lukt. Vanaf dat moment zijn dingen eigenlijk gewoon gaan stromen en liep de webshop goed. Dat kwam ook wel doordat ik toen meer rust en ruimte had om energie te steken in mijn bedrijf.

 

Verder kies ik ervoor bepaalde dingen niet te doen. Heb ik geen energie voor die ene verplichting? Dan wordt deze gecanceld. Ik loop wellicht het risico op boze gezichten. Maar feit is dat ík weet hoe ik me voel! Wat ik met deze post duidelijk wil maken, is dat je zonder geloof en vertrouwen, jezelf gevangen houdt. Niets is naarder dan die welbekende vicieuze cirkel en een gevangen gevoel. Natuurlijk heb ik niet overal vat op. Maar factoren die ik kán veranderen, daar maak ik mezelf steeds meer baas over. Ik wordt daar een fijner mens van. Voor mezelf én mijn omgeving.

 

🎀 Liefs Cynthia 🎀

4 gedachten over “Zaken veranderen waar jij vat op hebt”

  1. Een mooi en inspirerend artikel. Mooi om te lezen dat je in jezelf gelooft. En tja, boze gezichten houd je toch wel. Niet teveel van aantrekken inderdaad.

Een reactie plaatsen