Zo zijn mijn PMS klachten aanzienlijk verminderd

Zo zijn mijn PMS klachten aanzienlijk verminderd

Hoewel het best persoonlijk is, besloot ik vandaag een blog te wijden aan de PMS klachten waar ik, jaar in jaar uit, tegen heb moeten opboxen. Een bezoekje aan de huisarts, afgelopen januari, heeft mijn vermoedens bewaarheid en is meteen een oplossing geweest voor de meeste problemen waar ik met betrekking tot mijn maandelijks periode tegenaan liep. Na ruim een half jaar van stabiliteit, wil ik dit maar al te graag met jullie delen.

Serieuze PMS klachten

Zoals ik al aangaf, heb ik jarenlang gestreden tegen iets waarvan ik niet wist wat het nou was. Ik heb lang gedacht dat er mogelijk iets mis was met me. Nu weet ik hoe normaal ik altijd ben geweest, maar hoezeer mijn hormonen met mij aan de haal gingen. Mijn hersenen, vooral wat betreft het psychische gedeelte van mijn PMS klachten, speelden spelletjes met me. Heel gemene. Ik geloof dat ik al zeker 10 jaar dacht aan PMS, maar dat ik het zag het als iets dat gewoon bij me hoorde en ik het maar moest accepteren.

Tot ik het op een dag niet langer WILDE accepteren.

De klachten

Mijn klachten waren heftig. Na me een week per maand goed of zelfs on top of the world te hebben gevoeld, mocht ik me de komende 3 weken gaan opmaken voor een hoop narigheid. Een continu gevoel van opgejaagdheid, gespannenheid en zelfs buikpijn vanwege hevige stressgevoelens, nam mijn optimisme volledig over. s’Morgens na het ontwaken vroeg ik me (vaak dagelijks) af waarom ik me toch zo zenuwachtig voelde. Wat was er nu steeds aan de hand? Doordat mijn lichaam stressreacties aanmaakte, dacht mijn brein dat er iets goed mis was. Het moest vast ‘dit’ zijn, of anders wel ‘dat’. Dit gaf een gevoel van onzekerheid. Ik piekerde me suf. Depressie lag hierdoor op de loer.

Daarnaast was ik doodziek zodra mijn menstruatie zich aandiende. Een week lang kampte Ik met zware migraine en buikpijn. Toch heb ik me nog nooit ziek gemeld.

Hoe het begon

Het begon na de geboorte van onze jongste. Daarmee is alles gestart. Wist ik veel dat het doodsimpel te maken had met die stomme hormonen? Pas later heb ik de link gelegd. In januari bevestigde mijn huisarts dit. Ik was voornemens om voor de prikpil te gaan kiezen. Maar nadat ik hoorde dat ik daar zeker tien kilo van aan zou komen, heb ik dat meteen afgezworen. Ik was juist zo blij weer helemaal op gewicht te zijn.

Dít was voor mij de oplossing

De arts adviseerde me om gewoon mijn pil door te slikken, met om de zes maanden een stopweek. Daar zou ik na drie maanden verschil van gaan merken. Tot mijn blijdschap werkte het al na 2 maanden.

Ik voel me nu zoveel beter. Positieve gevoelens zijn er nu 90% van de tijd, in plaats van andersom. Volgens de huisarts zal het nooit volledig verdwijnen. En echt, ik heb laatst een heel slechte week gehad. Maar dit weegt niet op tegen een bijna continu gevoel van disbalans. Ik weet nu wel waar mijn gevoel vandaan komt, mocht het zich weer voordoen. En ik kan het om die reden relativeren.

Van de migraine ben ik echter niet af. Dat hoort bij me. Maar weet je? Ik heb veel liever hoofdpijn, dan dat ik me voortdurent naar voel op psychisch vlak. Ik besef dat de pil verre van gezond is, maar een stabiele gemoedstoestand is me zoveel waard. Daarnaast leef ik heel gezond, daar hoop ik het mee te compenseren.

Met dit blog wil ik jullie meteen meegeven dat ik altijd positief ben gebleven. Nooit heb ik de moed opgegeven. Gelukkig maar, want het blijkt maar weer: voor alles is een oplossing!

Hoezeer herken jij je in dit artikel? Heb jij misschien nog andere tips?

Liefs,

Cynthia⚘

6 gedachten over “Zo zijn mijn PMS klachten aanzienlijk verminderd”

  1. Jeetje meis, wat ben jij toch een topper. Zo positief zijn en blijven met alles.
    Fijn dat je nu weet waar het stresserige gevoel grotendeels vandaan komt. En er, met zoiets simpels, wat aan gedaan kon worden.

  2. Goh…wat herkenbaar. Ik slik de pil ook door tot een doorbraakbloeding. Voel.mij hierdoor zoveel beter. Heb nooit onderzoek laten doen maar elke maand ziek zijn en je ellendig voelen, heftig menstrueren en er zo klaar mee zijn. Gelukkig werkt dit prima en voel ik mij geweldig.

    • Echt waar joh, is het zo herkenbaar voor je? Wauw wat een uitvinding he, die pil!? 🤭 Ik weet dat het niet gezond is, maar hey: stress wel? Plus alle andere symptomen?! Ik ben blij voor jou dat het doorslikken ervan je helpt. Als ik dit had geweten dan had ik het veel eerder gedaan. Fijne dag hoor en bedankt voor deze reactie. ❤💪🏻

Een reactie plaatsen